Veelgestelde vragen

Hoe werkt het abonnement?


Je koopt een abonnement vanaf 25€ per jaar. Daar kun je een jaar lang een aantal stuks(afhankelijk van je abonnement)speelgoed/spellen voor 3 weken lenen. Bij inschrijving vragen we om een legitimatie.
Hoe lang mag ik speelgoed maximaal lenen?


Het speelgoed mag 3 weken geleend worden. Eenmalig kan de uitleentermijn met maximaal 1 week verlengd worden, mits het speelgoed/spel niet gereserveerd staat. Dit kan telefonisch (tijdens openingstijden) tel:06 44835497 of per email. Info.speelosaurus@gmail.com
Kan ik speelgoed reserveren?


Jazeker! Dit kost 1€ per item dat je reserveerd. Het reserveren kan via de telefoon, persoonlijk in de winkel of email.
Wat als er speelgoed stuk gaat?


Beschadigingen aan uitgeleend materiaal, dat onder uw verantwoordelijkheid is veroorzaakt, moet worden vergoed. De standaard vergoeding bij constateren van beschadigingen tijdens het inleveren bedraagt €2,50 en dient direct betaald te worden. Afhankelijk van de grootte van de schade, kan de uiteindelijke vergoeding variëren van €0,50 tot €25,00. Alle schades worden uiteindelijk vastgesteld door het bestuur. De uitkomst van het bestuur is bindend en u kunt daarna dus geld terug ontvangen of bij moeten betalen.
Ik heb thuis speelgoed, kan ik dat doneren?


Zeker! We zijn heel erg blij met speelgoed en spellen donaties. Mits in nette staat en compleet.
Mochten we het zelf niet kunnen gebruiken hebben wij goede connecties met kringloopwinkels en ruilhuizen dus het komt altijd goed terecht.
Wat is jullie aanbod?


We hebben meer dan 500 spellen en speelgoed dus we hebben voor iedereen wat wils!
We hebben een grote variatie aan speelgoed voor baby’s, kinderen maar ook voor jong volwassenen.
Voor volwassenen is er een ruim keus in (bord)spellen in een variërende moeilijkheidsgraat van makkelijk tot zeer uitdagend. Voor kinderen met een beperking of hoogbegaafde kinderen is er ook speelgoed aanwezig. Er is een ruim assortiment aan snoezelmateriaal. We hebben zelf een Early Learning set waarbij je kinderen tussen 2 en 5 helpt in vroegtijdse ontwikkeling.
Wat als het abonnement niet bevalt?


Dat vinden we heel erg jammer. We horen graag wat er niet bevalt en mogelijk kunnen we je helpen om toch te genieten van het abonnement.
Wat als ik het speelgoed te laat terug breng?


U betaalt een boete als u het speelgoed/spel te laat terugbrengt. Per week, of deel van de week, betaalt u €1,00 per stuk speelgoed/spel. Deze boete dient direct betaald te worden.
Wat zijn de regels voor het terugbrengen van het speelgoed/spel?


Voor het retourneren van het speelgoed dient u zelf te controleren of het speelgoed compleet is, aan de hand van de overzichtslijst. Komt u er niet uit of klopt het niet, dan kunt u de hulp van een medewerker inschakelen. U wordt geacht het speelgoed compleet, in goede staat en schoon terug te brengen. Het speelgoed wordt bij terugkomst door de medewerkers gecontroleerd. Mocht het speelgoed niet goed schoon ingeleverd worden, dan kunt u dit alsnog in de SpeelOsaurus doen. Anders rekenen wij €2,50 schoonmaakkosten welke direct betaald dienen te worden.
Wat als er je onderdelen mist?


Bij het ontbreken van onderdelen betaalt u een vergoeding welke direct betaald dient te worden. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het belang van het ontbrekende deel, of de vervangingskosten. In principe ligt dat tussen de €1,00 en €4,50 voor een basis onderdeel. Het bestuur bepaald uiteindelijk de daadwerkelijke hoogte van de boete. Indien u het ontbrekende onderdeel binnen 2 weken weer terugbrengt, krijgt u de helft van de vergoeding terug.
Komen er extra kosten bij het lenen van snoezelmateriaal?


Voor het lenen van het houten snoezelmateriaal vragen wij €30 borg. Dit doen wij voor de eerste 3x dat u houten snoezelmateriaal leent, daarna hoeft u geen borg meer te betalen.
Is er een spellenavond voor volwassenen?


Elke 3e dinsdag van de maand is er een spellenavond voor iedereen boven de 18 jaar. Koffie en thee is tegen een vergoeding aanwezig. De avond begint om 19.30 uur-22.00 uur
Wanneer is de Peuter speelochtend?


Elke dinsdagmorgen van 10-00 uur-12.00 uur. Kinderen van 6 maanden tot 4 jaar kunnen op deze ochtend lekker samen spelen en de (groot)ouders/verzorgers kunnen onder genot van een lekker kopje koffie /thee gezellig samen kletsen met andere (groot)ouders. Thee en koffie tegen een kleine vergoeding. Ook kinderen met een extra zorgvraag nodigen we zeker uit om te komen spelen! We hebben een fantastische kast vol speciaal speelgoed en snoezelmateriaal.
Hebben jullie buitenspeelgoed?


We hebben een ruim assortiment buitenspeelgoed. O.a. skelters, stepjes, glijbanen, speel huisje, tentje enz.
Kan er een kinderfeestje bij de Speelosaurus gegeven worden?


In de speelosaurus kunnen kinderfeestje gehouden worden. evt in samenwerking met ‘Wonderrijk” Meer informatie kan via info.speelosaurus@gmail.com aangevraagd woerden.
Kan er een financiële tegemoetkoming aan gevraagd worden?


Gemeente Beuningen maakt het leven van haar inwoners graag zo makkelijk mogelijk. Dat geldt ook voor kinderen die opgroeien in een gezin waar niet zoveel geld is. Alle kinderen krijgen met het Kindpakket de kans om leuke dingen te doen, te sporten en zonder zorgen naar school te gaan. Het kindpakket bevat verschillende regelingen die de ouders en de kinderen een handje helpen met meedoen. Zie meer info op onze website.
Hoe werken de SpeelOsaurus & WonderRijk samen?


WonderRijk en de SpeelOsaurus werken samen om zo veel mogelijk blijheid te geven aan kinderen. De SpeelOsaurus is een ANBI stichting, WonderRijjk een bedrijf. Het zijn individuele organisaties die de handen in een slaan. Zo bied de SpeelOsaurus website ruimte aan wonderrijk, en WonderRijk staat 30% van haar inkomen af aan de SpeelOsaurus. Zo proberen we elkaar en vooral de kinderen goed te helpen.
Wat houd de ANBI status in?


Een algemeen nut beogende instelling (anbi) is een instelling met bepaalde belastingvoordelen in Nederland. Dit heeft zowel voor die organisatie fiscale voordelen als voor de Nederlandse belastingbetaler die een gift (bijvoorbeeld een schenking) doet aan die organisatie.