SOS Scholing

Wij als SpeelOsaurus willen graag dat onze vrijwilligers fijn en prettig werken bij ons. Een deel hiervan is dat we ook ruimte bieden om jezelf verder te ontwikkelen. Dit kan over zakelijke vaardigheden gaan maar ook over persoonlijke vaardigheden of ontspanning/hobby. 

 

We vinden het enorm belangrijk dat al onze vrijwilligers de mogelijkheid hebben om zichzelf ook te kunnen ontwikkelen. We bieden diverse mogelijkheden van scholing aan maar ook diverse uitjes die betrekking hebben op zelfontplooiing en team building.

 

Voor sommige functies bij de SpeelOaurus zijn bepaalde vaardigheden gewenst en noodzakelijk. Daarom bieden we hierin bepaalde workshops, trainingen en leeromgevingen waarin deze vaardigheden geleerd of gesterkt kunnen worden.

De volgende cursussen zijn verplicht:

 

 

Gastvrouw/heer

Cursus Gastvrijheid – duur ca. 1 uur

https://soofos.nl/cursus/basis-gastvrijheid-in-het-bedrijf/

deze cursus kan ook samen gedaan worden op de speelotheek.

 

Cursus Spelio – per keer 30 minuten tot 1 uur

Wordt gegeven op de Speelotheek. Hierin leer je werken met het uitleen programma Spelio.

Afhankelijk hoe lastig je het programma zelf vindt, kun je zo lang deelnemen als je wilt.

 

Training Speelotheek de Speelosaurus duur ca. 30 min tot 1 uur

Wordt gegeven op de Speelotheek. Hierin gaat het over de dagelijkse zaken en hoe te handelen bij veel voorkomende situaties in de SpeelOtheek.

 

 

Scholingsmogelijkheden

De mogelijkheden die de SpeelOsaurus heeft om de vrijwilligers in staat te stellen zichzelf verder te ontwikkelen zijn:

 

 • Fysieke Cursussen die te leen zijn met je vrijwilligers abonnement bij de SpeelOsaurus

 • Trainingen en cursussen via vrijwilligerswerk Gelderland (Nijmegen en Beuningen maar ja kunt natuurlijk ook naar andere plaatsen gaan.)
  https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/nijmegen/cursussen
  https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/beuningen/cursussen

   

 • Soofos
  De SpeelOsaurus is lid van https://soofos.nl/  en hier vind je een hele boel cursussen. Van zakelijke vaardigheden tot hobby’s zoals tekenen tot zelfontwikkeling zoals cursus assertiviteit en omgaan met stress.
  Deze cursussen zijn allemaal gratis te volgen via de SpeelOsaurus als je een scholingsplan invult en aanvraagt bij het bestuur.   

 • Vrijwilligersavonden
  Op deze avonden worden er een paar cursussen besproken om te kijken of er animo is om deze met een (klein) groepje samen te gaan doen.

   

 • Vrijwilligers teambuilding/zelfontwikkeling activiteiten
  Natuurlijk is er een keer per jaar een echte samenkomst om alle vrijwilliger te bedanken voor hun inzet maar los daar van zullen er door het jaar heen verschillende activiteiten worden georganiseerd waaraan je als vrijwilliger mee mag doen als je dit wilt.
  Deze activiteiten staan in het teken van teambuilding of zelfontwikkeling/zelfreflectie.
  Te denken valt aan het wandelen over blotevoeten pad met workshop meditatie aan het einde of aan een samenwerking speurtocht of een zakelijke beurs.
  Voor deze activiteiten zullen we mogelijk wel een kleine bijdrage vragen maar we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

soofos-share-afbeelding-v4.jpg