top of page

HB-speelmiddag

Tijdens de HB-speelmiddag komen (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen samen om spelletjes te spelen.

 

De HB-speelmiddagen vinden eens per maand plaats op zaterdagmiddag. Ze zijn bedoeld om hoogbegaafde kinderen in contact te brengen met peers en spelletjes te laten spelen met kinderen die net zo snel, creatief of bijzonder denken als zijzelf. Plezier maken staat voorop!

 

Elke maand staat een speelthema centraal, zoals strategische spellen of constructiespeelgoed. De vrijwilligers van de speelotheek zullen speelgoed in dat thema klaarzetten in de aula van de school. Het is mogelijk om zelf iets vanuit huis mee te nemen, dan is het je eigen verantwoordelijkheid dat je speelgoed compleet en onbeschadigd blijft. Als je het thema van de speelmiddag niet leuk vindt, ben je ook van harte welkom om te komen spelen. Samen met een van de vrijwilligers kun je dan in de speelotheek iets anders uitzoeken om mee te spelen.

Deelname

Deelname aan de speelmiddagen is gratis voor leden van de speelotheek. Niet-leden betalen € 4,50 voor deelname met één kind. Andere kinderen uit hetzelfde gezin mogen meedoen voor € 2,50 per kind. Daarvoor kan je kind de hele middag komen spelen en regelen wij iets te drinken voor zowel de kinderen als de ouders/verzorgers.

 

Vul het contactformulier hieronder in als je kind komt spelen op de eerstvolgende speelmiddag. We weten graag vooraf hoeveel kinderen we kunnen verwachten, zodat we de middag zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. Het maximale aantal kinderen dat kan komen spelen is 25. Mocht je toch niet kunnen komen, dan vragen we je om je af te melden, zodat een ander kind in jouw plaats kan komen. Nadat een speeldag heeft plaatsgevonden, gaan de inschrijvingen voor de volgende speeldag open.

Aanmelden voor de HB-speelmiddag

Graag tot ziens!

Kalender

De speelmiddag is van 13:30 - 16:00u

Zaterdag 15 juni

Thema: escape rooms

Zaterdag 20 juli

Thema: smart games

Spelregels

  • Doe het speelgoed na het spelen compleet en onbeschadigd terug in de doos;

  • Ouders zijn actief betrokken en begeleiden hun kind waar nodig;

  • Kinderen vanaf 8 jaar mogen eventueel zonder begeleider komen;

  • Speelgoed uitzoeken in de speelotheek gebeurt onder toezicht van een vrijwilliger;

  • We zorgen er samen voor dat er geen kinderen buitengesloten worden;

  • Betaling vindt bij binnenkomst plaats: gepast geld of met pin;

  • We maken alleen gebruik van de volgende ruimtes: de speelotheek, de aula van de school en de toiletten bij het lokaal van de speelotheek.

 

Veel gestelde vragen

Voor kinderen van welke leeftijden is de speelmiddag bedoeld?

De speelmiddag heeft geen harde ondergrens en bovengrens. Tot de zomer richten wij ons op kinderen tot ongeveer 12 jaar. Als blijkt dat er behoefte is aan een speelmiddag voor jongeren, bekijken we of het mogelijk is om daar later in het jaar mee te starten.

 

Het IQ van mijn kind is niet getest. Mag hij/zij toch komen?

Als het vermoeden bestaat dat je kind hoogintelligent is en je denkt dat een HB-speelmiddag passend is, dan is hij/zij van harte welkom. We vragen niet naar IQ-scores of om testuitslagen.

 

Een van mijn kinderen is hoogbegaafd, het andere niet. Mogen ze allebei komen spelen?

Liever niet. Hoogbegaafde kinderen passen zich in het dagelijks leven vaak aan, als ze spelen met niet-hoogbegaafde kinderen. Tijdens de HB-speelmiddagen hoeft dat niet en dat is juist de aantrekkingskracht van deze middagen.

 

Wij wonen niet in Beuningen. Mogen we toch komen?

Jazeker! Ook als jullie buiten de regio wonen, zijn jullie van harte welkom. 

 

Ik weet een leuk thema voor de speelmiddag. Kan ik dat delen?

Heel graag! Zet het op de mail (voorzitter.speelosaurus@gmail.com) of deel het tijdens de speelmiddag met een van onze vrijwilligers.

 

Kunnen jullie hulp gebruiken met de organisatie?

Helpende handen zijn altijd welkom bij de speelotheek. Mail naar voorzitter.speelosaurus@gmail.com en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

bottom of page